Återigen APU Network anordnades en oförglömlig vinterglädje fest på Idre Fjäll.

Tredje året i rad mellan den 23: e och 30:e december 2017 organiserade APU Network en av de mest populära vinteraktiviteterna, nämligen Skidresa till Idre. Mer än 270 personer från hela Sverige visade förtroendet för våran organisation och duktiga skidinstruktörer återigen. Det var en resa som bjöd på mycket umgänge, skratt, skidåkning och olika kvällsaktiviteter.

APU Pahuljas skidskola som erbjuds varje vinter har engagerade instruktörer som alla gått en instruktörsutbildning. De medlemmar som vill ta del av skolan får gå med och delas då in i grupper med avseende på tidigare kunskaper och ålder för att undervisningen ska bli så optimal som möjligt. Under resans gång får deltagarna byta grupp men även skidinstruktörerna gör bedömningar på egen hand för att se om eventuella byten vore lämpligast. Här finns det möjlighet för föräldrarna att känna en trygghet i att deras barn lär sig åka säkert, om föräldrarna själva aldrig åkt skidor tidigare. Dessutom har vana skidåkare möjlighet att snabbare utveckla sina kunskaper.

Denna vinter började skidresan med två dagars skidåkning och fortsatte med en gemensam middag som följdes av en fest med livemusik. Näst intill varje kväll var en aktivitet anordnad för barn, ungdomar och vuxna, och spenderades tillsammans eller separat. Kvällsaktiviteterna bestod av allt från bowling och afterski till gemensamma träningsaktiviteter och fester som medlemmarna kunde gå på titt som tätt för att umgås och lära känna varandra. Aktiviteterna kan se lite olika ut från år till år, men även i år hölls ett tävlingslopp i slutet av resan som skidskolan hade anordnat, för alla som ville delta, med utdelning av medaljer och diplom. Resan avslutades än en gång med en gemensam och lyckad fest.

I år hade APU Pahulja även äran att ha med samt samarbeta med BHUF (BiH ungdomsförbund) och APU Youth på resan, vilka anordnade fest och afterski för ungdomar över 18 år.

Det fanns en ungdomsstuga för unga, ungefär i åldrarna 15-30 år, att bo i. Det gav möjlighet för unga att samlas och vara tillsammans samt gav det möjlighet för unga vars anhöriga inte åker på skidresor att åka med.

Varje år tillkommer nya medlemmar och till nästa skidresa hoppas vi att få ha med dig!