Bor du i Sverige och talar svenska men har dina rötter från Bosnien och Hercegovina? Vill du kanske också bo på Balkan en större del av året, men arbeta för ett svenskt företag?

Många människor lämnar Bosnien och Hercegovina för en bättre framtid utomlands. Men det finns också många som startade framgångsrika företag och som drar nytta av fördelarna med båda länderna. Vinn-vinn!

Kolla in bland annat företag som: Finwire och ZenDev som gör just detta.

Denna typ av entreprenöriella initiativ är helt i linje med APU: s kärnstrategi nämligen att bygga broar och utbyta kunskap och erfarenhet mellan våra två länder.

danbijelihtraka2021

BHRF Press BH savez udruženja Švedske zajedno sa mnogobrojnim bosanskohercegovačkim udruženjima i gostima organizira dana 31/5 u 12.00 manifestaciju ”Dan bijelih traka” sa temom ”Naš Prijedor” u znak sjećanja na zločine počinjene u Prijedoru 1992.

APU network će tradicionalno biti dio ove važne manifestacije.

—————

Bosnisk-hercegovinska riksförbundet i samarbete med flera andra bosniskhercegovinska föreningar och gäster kommer den 31/5 kl 12.00 att anordna en manifestation “Internationella med temat “Vår Prijedor” för att hedra offer och minnas de brott som begåtts i Prijedor 1992.

APU network kommer traditionellt att vara en del av denna viktiga manifestation.

————–

Pozivamo vas da sudjelujete putem FB link/ Delta genom FB länken:  FB link!

APU meeting

Styrelsen för APU Network kallar härmed alla medlemmar till föreningsstämma.

Tid: Söndag 30. Maj 2021 med start kl. 11:00 – 13:00.
Plats: Videolänk, Microsoft Teams, Click here to join the meeting

Dagordning
▪ Mötets öppnande
▪ Fastställande av dagordningen
▪ Fastställande av röstlängd
▪ Fråga om mötet har utlysts i enighet med föreningens stadgar, §10. Föreningsstämma.
▪ Val av föreningsstämmas ordförande och föreningsstämmas sekreterare
▪ Val av två justerare tillika rösträknare
▪ Verksamhetsberättelse
▪ Ekonomisk redogörelse
▪ Ansvarsfrihet för styrelsen
▪ Fastställande av medlemsavgift för året
▪ Fastställande av verksamhetsplan och budget för det kommande verksamhetsåret
▪ Övriga frågor

Medlemskapet för Föreningens betalande medlemmar uppgår till 250kr och skall förnyas varje år senast 4 veckor innan ordinarie Föreningsstämma. Förnyelse av betalande medlemskapet sker genom betalning av hela årsbeloppet till föreningens konto via Swish 1234 711 578. Vänligen ange ditt fullständiga namn och efternamn.

Dokumentation berörande föreningsstämman kommer löpande att publiceras på denna länk.

Varmt välkomna
APU Networks styrelse

DN2021

Sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine 2021

Prije 29 godina, građani Bosne i Hercegovine su se opredijelili za nezavisnost. Na referendumu, održanom 1992. godine, čak 64% građana se izjasnilo da želi živjeti u “suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive”. Od tada se 1. mart smatra jednim od najznačajnijih datuma u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Ove godine nažalost nismo bili u mogućnosti upriličiti ovaj dan kako smo to radili prethodnih godina zbog današnje situacije i restrikcija. Važno je da ostanemo strpljivi i pazimo jedni druge i vjerujemo da idemo ka boljim i ljepšim danima.

Ipak smo vam pripremili jedan lijep virtualni doživljaj gdje vam kroz priču i pjesmu o kulturi i identitetu svečano obilježavamo Dan nezavisnosti BiH. Hvala našim gostima: Damiru Imamoviću, Zerini Kurtović, Elviri Dilberović, Sanjinu Pejkoviću i Orhanu Nikšiću na lijepoj saradnji!

Zahvaljujemo se i našim sponzorima Plivit trade, Enatro i Intigo koji zajedno s nama dijele viziju o značaju obilježavanja i njegovanja bosansko-hercegovačke kulture i identiteta.

Pogledajte program na Youtube kanalu APU Networka.

Obzirom da trenutno živimo u doba pandemije i nismo u mogućnosti organizovati live događaje, APU Network je odlučio prirediti jedno ugodno online veče za Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo počastvovani što ćemo zajedno sa Eldinom Huseinbegovićem obilježiti ovaj praznik uz pjesmu i razgovor o Bosni i Hercegovini, našem identitetu, kako ga njegovati i šta je to što nas čini Bosancima i Hercegovcima.

Eldin Huseinbegović je bosanskohercegovački kantautor, pjevač i producent. Iza njega je dugogodišnja uspješna karijera sa mnogobrojnim poznatim imenima u regionu ka što su Dino Merlin, Hari Mata Hari, Marija Šerifović, Dženan Lončarević brojni drugi. Autor je preko 100 pjesama. Od 2002. godine radi kao tenor u operi Narodnog pozorišta u Sarajevu i učestvuje u izvođenju velikog broja operskih predstava i koncerata kao što su Hasanaginica, Traviata, Ero s’ onog svijeta, Tosca itd.). Od 1999. godine je vlasnik muzičkog studija “Džan”. Od 2010. godine član je “Balkanske muzičke akademije”, koju čine najbolji autori i producenti sa prostora Balkana.

Podijelite događaj i pozovite prijatelje, kolege i familiju da zajedno proslavimo Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Za program nije potrebna prijava a priključujete se preko našeg FB profila. Link postavljamo neposredno prije eventa. Vidimo se u srijedu, 25. novembra u 20.00h!