Da li ste spremni da zakoračite u centar pažnje i prihvatite magiju bine?

Sa zadovoljstvom objavljujemo OTVORENI POZIV za glumce amatere i pozorišne reditelje da se pridruže predstojećoj pozorišnoj predstavi “Minnet av dig” (radni naziv)!

“Sjećanje na tebe” je višejezična predstava koja istražuje porodicu, strance i njihov odnos prema njima. Ovo je djelo koje istražuje komplikovanu stvarnost ljubavi ljudi koji nestaju: od heroja kakvima smo ih vidjeli, do sjećanja na voljenu osobu koja polahko postaje stranac u našim životima, i o složenosti voljenja nekoga ko nam se više ne sviđa ili želimo da zaboravimo. Ovo je rad koji istražuje važnost sjećanja, ali i njihovog gubitka.
Nekoliko uloga zahtijeva poznavanje i bosanskog, pored švedskog jezika, stoga pozivamo mlade talentovane glumce i glumice da se prijave za jednu od uloga. Potrebni glumački profili su od 17 do 45+ godina.

Pored ovoga, traži se I dramski reditelj/rediteljica, koji također pričaju oba jezika I mogu pomoći u realizaciji predstave.
🌟 Ovo je prilika da pokažete svoj talenat i strast prema umjetnosti, dok radite sa profesionalcima u jednom od štokholmskih pozorišta.
Rok za prijave: 1. Novembar 2023.

Osigurate svoje mjesto, i pošaljite e-mail sa CV-ijem i fotografijom na: [email protected]

Označite svoje kolege pozorišne entuzijaste koji ne bi trebali propustiti ovu priliku!