APU Network firade  Bosnien och Hercegovinas självständighets dag i Stockholm  – för demokratisk värdegrund och positiv förändringskraft

Tillsammans med medlemmar och vänner firade APU Network Bosnien och Hercegovinas självständighetsdag 2016, med temat ”Positiva förändringar i Bosnien och Hercegovina och startmekanismer som driver dessa”.

Detta är sjätte i raden firande som anordnas av APU Network i Stockholm, med syfte att fira demokratins värdegrunder och uppmärksamma aktuella teman som rör Bosnien och Hercegovinas utveckling.

Kvällen förgylldes av specialuppträdande av årets representanter för BiH i Eurovision Song Contest 2016 – Dalal och Deen – med låten ”Ljubav je” och en minikoncert av den unga musikern Larisa Cof.

Gästtalare från olika organisationer i BiH talade om positiva resultat från de olika perspektiven inom vilka APU Network verkar – utbildning, entreprenörskap, kultur och sport:

Emina Ganic – Chef för akademisk verksamhet vid Sarajevo Akademin för naturvetenskap och teknik (SSST) och chef för Sarajevo Film Academy (SFA)

Himzo Music – vd för Softhouse Consulting i BiH, det svenska företaget som etablerat sig på den bosniska marknaden

Tim Clancy – export för hållbar utveckling och grundare av ekoturistbyrån Greenvisions och deltagare i projektet Via Dinarica

Tomislav Cvitanusic – partner och arrangör av Sarajevo Halvmarathon och löparskola i Sarajevo genom NGO Sarajevo Marathon

Samira Nuhanovic – Ribic – chef för ungdomsdrivna CSR projekt inom Mozaik Fondation

Dzevad Tasic – journalist och tidigare redaktör av den bosnienskandinaviska tidsskriften Bosanska Posta

 

Vad tyckte några av kvällens gäster

Tack för inbjudan och en fantastisk kväll som jag haft möjlighet att njuta av tillsammans med de andra gäster och APU Network medlemmar.

Firandet av självständighetsdagen har varit helt fantastiskt! APU Network har organiserat ett event som blir svårt att överträffa i eget regi.

Vilken fantastisk mottagning och underbara människor!!! Oändlig TACK APU Network för att vi fick vara en del av kvällen.