U susret Danu nezavisnosti BiH 2024

Kako se približavamo predstojećem Danu nezavisnosti, naša srca se nadimaju od ponosa i iščekivanja za dan koji ima ogroman značaj u historiji naše domovine. Dan nezavisnosti nije samo datum u kalendaru; to je duboko slavlje slobode, otpornosti i nesalomivog duha koji nas ukrašava.

U APU Mreži vjerujemo u moć jedinstva i važnost njegovanja sloboda koje nas povezuju kao zajednicu. Svečano obilježavanje ovog dana pruža nam jedinstvenu priliku da se okupimo i slavi naše uspješne sugrađane, našu kulturu, umjetnost, ali i razmislimo na koji način možemo najbolje doprinijeti razvoju naše domovine i izgradnji mostova sa Švedskom.

Cilj nam je donijeti dašak Bosne i Hercegovine i u Švedsku i proslaviti našu kulturu, tradiciju i uspješne sugrađane!

Dok se pripremamo za predstojeću proslavu 2. marta u Brygghuset-u u Štokholmu, prisjećamo se i prošlogodišnje uspješne proslave uz Svečanu akademiju o historiji sevdaha, ali i samu sevdalinku.

Uspješna priča 2023.

Dana 4. Marta smo uspješno obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u saradnji sa partnerima Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Švedskoj i Savez bosanskohercegovačkih žena u Švedskoj, a uz podršku Brygghuset i Nordic Executive Medicine.

U sklopu svečane akademije i proslave, govorili smo (a i pjevali) o ljubavi i sevdahu uz duo Dženanu Šehanović-Sarajlić i Dženanu Huseinagić.
Govorili smo i o poduzetništvu, kulturi i umjetnosti uz Amira Ćoralića (Predsjednik Švedske privredne komore u BiH), Dr. Mahir Vazda (CEO Nordic Executive Medicine), Adnan Mahmutović (Književnik i profesor), Dino Medanhodžić (Muzički umjetnik), te predstavnici partnerskih organizacija.

Posebno se zahvaljujemo i Njegovoj ekselenciji Članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću i Ambasadorici BiH u Švedskoj Elviri Dilberović za podršku i obraćanje našim gostima.

Pridružite nam se u obilježavanju ovog značajnog dana uz program osmišljen da inspiriše, obrazuje i zbliži našu zajednicu.

Udružimo se da odamo počast našoj prošlosti, proslavimo našu sadašnjost i zamislimo budućnost u kojoj prevladavaju ljubav, sloboda i jednakost.

USKORO OBJAVLJUJEMO VIŠE INFORMACIJA