Bosnien och Hercegovinas Nationaldag

I slutet av september träffades APUs aktiva medlemmar och började planera firandet av Nationaldagen. I början av oktober formades projektgruppen och fram tills 25:e november träffades de i genomsnitt en gång per vecka. Planeringen av projektet gjordes på möten, via chat och via mailkontakter. På första mötet bestämdes att antal gäster blir 70-80 personer. Projektgruppen började leta efter lokalen och bestämde sig för Restaurang Grammofon, Upplandsgatan 18. Vi hade 73 gäster denna kväll.

Projektprogam innehöll några punkter såsom:

Enes Ziga stod för den musikaliska delen av program och

Den Svenska gymnasieminister Aida Hadzialic i sitt tal reflekterade över den aktuella politiska och ekonomiska situationen i Bosnien och Hercegovina och såg utbildning som en väg för Bosnen och Hercegovina till Europa.

Bosnien Hercegovinas ambassadör Vesna Cuzic hälsade gästerna välkomna, berömde en mycket bra samarbete mellan Bosnien och Hercegovinas ambassaden med APU Network och ett visade stort intresse till vidare samarbete med APU Network.

En utvärdering som genomfördes strax efter eventet visade att de allra flesta gäster tyckte att eventet var välorganiserat, innehållsrikt och den Bosnen och Hercegovinas Nationaldagen firades med värdighet som den förtjänar.

Lokalen var väldigt tilltalande, rymlig och representativ med

Under kvällen serverades trerätters som buffé.

Det blev en mycket speciell och trevlig kväll i musikens och kulturens tecken, med stort fokus på positiva saker i Bosnien Hercegovina.

En del synpunkten syftade på att eventet skulle hållas på en lördag. Det är någonting som vi kan överväga nästa gång vi firar Bosnien Hercegovinas nationaldag.

APU Network passar på och tackar alla gäster, deltagare och medlemmar som har bidragit till en trevlig firande av den Bosnien och Hercegovinas  nationaldag.

Se även andra event organiserade av APU Network