Vad gäller när man arbetar med att leda en ideell organisation? Det fick vi lära oss idag på kurs i styrelsearbete som leds av vår partner utbildningsförbundet Sensus.

Kurstillfället hade fokus på vikten av en tydlig och inkluderande idé i ideell förening och roll- och ansvarsföredelning. Vi fick också träna oss i att presentera en hissversion av vår verksamhet och här är APUs:

APU Network samlar personer och företag som tillsammans stärker den bosniensvenska gemenskapen och skapar forum för utbyte mellan Bosnien-Hercegovina och Sverige inom utbildning, entreprenörskap, kultur och sport. Ytterst vill vi vara en gemensam kraft som bidrar till positiv utveckling i våra två länder.

Nästa kurstillfälle är redan nästa vecka då vi kommer att prata om hur man sätter SMARTa mål och jobbar med analyser. Redan i oktober kommer vi att börja tillämpa de nyvunna kunskaperna då alla APU aktiva medlemmar tillsammans ska prata om våra strategiska utmaningar och planera aktiviteter för år 2017.

Vid kursen närvarade från APU styrelsen: Valina Durakovic, Emina Pasic, Darko Krsek och Vernisa Rejhan. För Alltetern ordförande Samra Kuljuh, APU Youth Seherzada Selimovic, APU Project Office Ajdin Pasic och APU Lek och Lär bosniska Edina Hadzimujic.

Ett jättetack till Sensus och vår kursledare Annika för en bra kväll och många goda råd!