APU Runners sprang Sarajevo halvmaraton 2016

Centrala Sarajevo fylldes av löparanda och hejarrop när Sarajevo Halvmaraton 2016 gick av stapeln i morse. Vi är mycket stolta över våra APU Runners som var på plats och sprang!

Ett halvår tidigare ingick APU Network i ett samarbete med NGO Sarajevo Marathon och erbjöd alla medlemmar att gemensamt springa loppet. Flera medlemmar från APU Run&Go bestämde sig att springa och satte igång med förberedelser enligt veckoschema från coach Tomislav Cvitanusic. Idag var det äntligen dags för sluttestet!

Så stolta över APU Runners som gav järnet att komma i mål efter det 21 km långa loppet. En riktig löparfest och en minnesvärd dag i Sarajevo för alla generationer där glädje och lycka präglad av vilja och utmaning står i centrum. Tack APU Runners för toppen prestation och kul stämning och hoppas på en ännu större anslutning från Sverige nästa år! ”, säger Emina Pasic, koordinator för APU Sport.

Loppet är ytterligare ett led i APU Networks arbete att arbeta för att uppmuntra bosniersvenskar vara aktiva medborgare och bidra till positiv utveckling i Bosnien och Hercegovina. Att stödja sportaktiviteter är ett utmärkt sätt att södja ett aktivt, hälsosamt och tolerant samhälle, som ju också är detta loppets syfte.

Vi tackar alla som hejat på våra löpare, på plats eller från sociala medier. Det ser ut som att intresset har väckts för loppet hos flera APU medlemmar och vänner och vi hoppas att vi kommer att vara ännu flera när vi springer Sarajevo Halvmaraton 2017!

Sarajevo Halvmaraton är bara ett av flera lopp som organiseras årligen av den ideella organisationen NGO Marathon Sarajevo i Bosnien och Hercegovina, läs gärna mer information här.