APU ROŠTILJADA 2024 JE USPJEŠNO ODRŽANA U 2 GRADA

Maja 25. 2024. godine, APU Network je, uz podršku sponzora  PLIVIT Trade, organizirala godišnju Roštiljadu, te okupila 198 entuzijastičnih gostiju iz dva švedska grada. Ovogodišnje aktivnosti proslavile su početak ljeta uz ukusnu hranu, živahne igre i divan osjećaj zajedništva. Prisutni su uživali u danu ispunjenom sportom, druženjem i, naravno, ukusnim jelima s roštilja.

Pod vedrim nebom, roštiljada je održana po prvi put u slikovitom Folkets parku u Malmou i po drugi put u Stora Skuggan parku u Stockholmu.

ZABAVA UZ GOSTE:

126

STOCKHOLM

72

MALMÖ

Kulinarski užici

Naši grill majstori su pokazali svoje talente, servirajući niz ukusnih jela s roštilja, od tradicionalnih kobasica do banjalučkih i sarajevskih ćevapa u somunu. Vegetarijanske i veganske opcije su također bile hit, osiguravajući da svi imaju nešto ukusno za uživanje.

Sportski duh

Sportski entuzijasti su sa sobom ponijeli opremu za razne aktivnosti. Otvoreni prostori Norra Djurgårdena bili su savršeni za igre badmintona i fudbala. Kubb igre su bile glavna atrakcija, a zabavi su se pridružili učesnici svih uzrasta.

Uživanje u suncu i muzici

Naši gosti su imali priliku uživati u divnom vremenu, u Stora Skuggan obići i obližnji zooliški vrt, igrati tradicionalno bosansko kolo, te uživati u domaćim pop i rock hitovima, kao i narodnoj muzici i sevdalinci.

Ovaj događaj je okupio i više od 50 djece, kao i nekoliko lokalnih gostiju koji su po prvi put probali ćevape.

Ova godišnja zabava je bila više od običnog okupljanja; bio je to dokaz snage zajednice i radosti zajedničkih iskustava. Sa skoro 200 učesnika, događaj je premašio očekivanja, pružajući podjednako zabavu, hranu i druženje. Ovakva okupljanja su idealna prilika za APU članove i prijatelje da sklapaju nova prijateljstva, kao i da razmjenjuju poduzetničke ideje. Radosni smo objaviti i da je APU Mreža bogatija za nekoliko novih članova!

Ideje se već razvijaju za nove aktivnosti, još raznovrsniju ponudu hrane i jedinstvene mogućnosti zabave kako bi Roštiljada 2025. bila još veća i bolja. Širimo li se i u druge gradove? Ukoliko nam želite pomoći sa organizacijom, rado ćemo organizirati Roštiljadu i kod vas!

Uspjeh ovogodišnjeg događaja postavio je visoku ljestvicu, ali nas i inspiriše da ciljamo više i stvorimo još nezaboravnih uspomena.

Označite svoje kalendare za sljedeću godinu i učinimo godišnju Roštiljadu 2025. događajem za pamćenje!

Hvala svima na dolasku, a posebno se zahvaljujemo i našem sponzoru Plivit Tradeu za ukusna jela!

STORA SKUGGAN (Stockholm) i FOLKETS PARK (Malmö), 25.5.2024