BHNS Business Forum

Asocijacija BiH poduzetnika u Švedskoj (BHNS), posvećena unapređenju privredne saradnje između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske, je 1. juna 2024. godine organizirala svoj prvi Business Forum u Göteborgu. Predstavnici APU Networka su također prisustvovali i time podržali rad BHNS-a.

Prisutni su slušali o izuzetno uspješnim poslovnim pričama bosanaca i hercegovaca u Švedskoj, ali i prilikama za povezivanje ove zemlje u budućnosti. Neki od počasnih gostiju koji su se obratili publici, te predstavili svoj inspirirajući rad su i: NjE Bojan Šošić, ambasador BiH u Kraljevini Švedskoj; Binella Vannesjö, vlasnica grupacije AnVa; Haris Husejnović, direktor razvoja biznisa kompanije ZenDev; Damir Ganić, stručnjak razvoja u PCTEL Europe; Ahmet Egrlić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH i drugi.

Bili su nam čast i zadovoljstvo prisustvovati ovom događaju koji nam je pružio mogućnost da se upoznamo i osnažimo veze sa uspješnim poduzetnicima i organizacijama u BiH i Švedskoj. Kao predstavnica APU Mreže, imala sam priliku razgovarati sa Ahmetom Eglićem, potpredsjednikom VTK/STK BiH o sljedećim zajedničkim koracima i planu kojeg zajedno stvaramo kroz APU Business sekciju. Ovom prilikom sam imala priliku razgovarati o saradnji i sa Predsjednikom bosanske komore u Norveškoj, gosp. Mujom Hamzićem.

U ime APU Mreže, čestitam organizatorima na odličnom njihovom prvom Business Forumu i želim im uspjeh u budućim aktivnostima.