Minnesstund för folkmordet i Srebrenica

I år organiserar APU Network föreningen i samarbetet med Bosnien och Hercegovinas ambassaden, BH Ungdomsförbund och en rad organisationer minnesstund för folkmordet i Srebrenica för att minnas alla de oskyldiga människor som blev mördade.

Årsdagen när genomfördes genocid mot barn, ungdomar, kvinnor och man, äldre i Srebrenica enklaven.
Syftet är att hedra offren och påminna om den hemska händelsen som skett mitt i Europa under 90 -talet samt lyfta fram vikten av fortsatt arbete med demokratiska processer i Bosnien och Hercegovina och slå till ytterligare ett slag för jämlikhet för alla dess medborgare, oavsett bakgrund och för att skapa ett samhälle som präglas av tolerans och respekt för mänskliga rättigheter.

Minnestunden är en viktig led för ett fortsatt aktivt arbete för människors lika värde enligt demokratiska principer och lärdomen för kommande generationen om nationalismens yttersta konsekvenser.

Vid detta tillfälle organiseras ett kort program med föreläsare och journalister från Bosnia och Hercegovina och Sverige som en del i den långa försoningsprocessen. Minnesceremonin kommer att avslutas med att alla närvarande lägger vita liljor i vatten i Nybroviken för att hedra alla de oskyldig mördade människorna.

Minnesceremonin äger rum vid Raoul Wallenbergs Torg i Stockholm,

den 11 juli 2017 kl 17-19:00

Välkomna att delta och att vi Tillsammans samlar kraften och visar motstånd mot nationalismen och intoleransen bland medborgare i Bosnien och Hercegovina och Sverige.