Tävla med barn och ungdomar i Bosnien och Hercegovina

APU Network vill härmed informera och bjuda in till ”Sportske Igre Mladih” , en idrottstävling för unga som hålls i Bosnien och Hercegovina. ”Sportske Igre Mladih” är den största

idrottsmanifestationen på amatörnivå där pojkar och flickor, födda år 2002 eller senare, helt utan kostnad får chansen att delta och tävla med sina jämnåriga inom 10 sportgrenar.

I alla aktiviteter inkluderar man pojkar och flickor med funktionsnedsättningar och svårigheter av olika slag och tror starkt på allas lika värde.

De senaste sex åren som tävlingen hade organiserats, har 178.000 unga personer från hela Bosnien och Hercegovina gemensamt firat vinster och gått igenom förluster i 30 olika städer under sommaren.

Målet är att skapa möjligheter för barn i hela Bosnien och Hercegovina att tillsammans tävla och genom idrott utveckla ett bättre samhälle i framtiden. Genom att TV-sända tävlingarna kan man följa de unga i olika städer och även de som inte tävlar kan känna delaktighet i programmet.

Ett av de största skälen till att man påbörjade detta för 6 år sedan var att enbart 3% av barnen haft chansen att lära känna jämnåriga med en annan etnisk bakgrund.

Detta vill man ändra på och samtidigt bidra till en positiv förändring av den politiska situationen i landet.Det är flera kända ambassadörer, så som Miralem Pjanic, Mirza Teletovic, Vedad Ibisevic, Edin Dzeko samt flera organisationer som är engagerade i programmet!

APU Network är självklart ett av dessa och vill vara aktiv del i detta fantastiska evenemang som helt går i linje med APU Network vision att skapa broar mellan våra två länder och bidra till positiv utveckling i dessa.

Vi ser detta som ett ypperligt tillfälle för våra unga här i Sverige att lära känna sina jämnåriga som är bosatta runt om i hela Bosnien och Hercegovina.

I år har vi chansen att på ett eller annat sätt delta i finalen av spelen som hålls i Sarajevo. Finalen är planerad till den 16 augusti och vi uppmuntrar alla som kommer befinna sig där att besöka denna idrottstävling.

Samarbetet mellan APU Network och ”Sportske Igre Mladih” kommer att koordineras genom APU Youth. Det är viktigt att ni som vill delta anmäler är på plats som APU deltagare och även meddelar Seherzada Selimovic , APU projektledare, och Haris Deliahmetovic, projektledare för Sportske Igre Mladih.

Ni ska självklart ta många fina kort och maila oss.

Har ni ytterligare några frågor då är ni mycket välkomna att kontakta APU Youth koordinator och

projektledare Seherzada Selimovic via nedanstående mail:

[email protected] eller [email protected]

Ni är även välkomna att ta kontakt på plats med Haris Deliahmetovic som nås via nedanstående mail: [email protected]

Länkar till idrottstävlingen, som redan gått av stapeln för i år, hittar ni nedan:

Facebook: https://www.facebook.com/sportske.igre.mladih.bih

Instagram: https://www.instagram.com/igremladih_bih/

Hemsida: www.igremladih.ba

Promo-film: https://vimeo.com/194262349