Film ”Djeca sa CNN-a” je premijerno prikazan u Stockholmu 2. decembra 2023. godine

U organizaciji APU Mreže, u Švedskoj je premijerno prikazan film ”Djeca sa CNN-a” u režiji Aide Bukvić.

Kakva je to bila neverovatna noć! Premijera filma ”Djeca sa CNN-a” briljantne režiserke Aide Bukvić bila je apsolutni trijumf, koja je privukla izvanrednu publiku od preko 140 strastvenih filmskih entuzijasta.

Srdačna priča i moćne izvedbe na ekranu duboko su odjeknule kod svih prisutnih, čineći to nezaboravnim filmskim iskustvom.

Režiserka Aida Bukvić i glavni glumac Amar Bukvić su nam se pridružili na premijeri, te govorili u petogodišnjem radu na filmu, koji je nastao na osnovu istoimene predstave. Nakon projekcije, publici je priređen zanimljiv razgovor sa Aidom i Amarom. Njihov uvid u stvaranje filma ”Djeca sa CNN-a”, izazove s kojima se suočavaju i emocionalno putovanje oživljavanja ove priče dali su lični štih cijelom iskustvu.

Njihova uključenost dodala je dodatni sloj dubine večeri, stvarajući osjećaj povezanosti između publike i kreatora koji stoje iza ovog moćnog narativa. Aidina posvećenost autentičnom prikazu ljudskog iskustva ostavila je neizbrisiv trag na sve koji su bili svjedoci ovog kinematografskog remek-djela.

Zahvaljujemo se i specijalnim gostima iz veleposlanstva Hrvatske, Ambasade BiH u Švedskoj, STV-a i Dramaten.

Još jednom, od srca hvala svima koji su premijeru ”Djece sa CNN-a” učinili nezaboravnom večeri. Posebno se zahvaljujemo našoj članici Amri Christiansen, koja je inicirala organizaciju ovoj projekta.