Det nalkas Sarajevo Halvmaraton – 17 september blir det en riktig löparrest på huvudstadens gator!  Du som vill springa loppet och är APU medlem har möjlighet till online coaching, träningsprogram och pepp tillsammans med andra APU medlemmar ända fram till startskottet.

Allt fler APU medlemmar visar ökat intresse för joggning och löpning och även för att tillsammans springa Sarajevo Halvmaraton. Då medlemmarna bor på flera olika ställen runt om i Sverige och även i andra länder,  är det inte möjligt att fysiskt träffas för att träna tillsammans. Därför organiserar vi i samarbete med NGO Sarajevo Marathon, online coaching som är ett upplägg som vi med framgång testade redan förra året.

Med stöd av coachen Tomislav Cvitanušić ordnas en även i år en gemensam Facebook grupp med syftet att coacha intresserade fram till halvmaraton i september. I upplägget ingår veckovis träningsschema som är upplagt så att den successivt leder in oss till att öka vår träning och förstås gemensam pepp mellan gruppmedlemmarna att tillsammans hjälpas åt i träningen.

“Vi var några som sprang förra året och det var en särskild känsla att uppleva löpningen just i Sarajevo!  Sedan förra året hör jag att ännu fler vill springa i år. Jag kommer att springa även i år och hoppas att vi blir många som tillsammans jobbar oss fram till målet!” – säger Ramiza Redžić, som sprang loppet förra året i Sarajevo.

För att ingå i Facebook gruppen, behöver du betala det årliga medlemskapet i APU Network och i NGO Sarajevo Halfmarathon, samt så snart som möjligt anmäla dig till halvmaraton i Sarajevo. APU Network hjälper dig gärna att administrera dessa delar, vid intresse maila [email protected].

Amra och Amir Kadić är paret som tillsammans gillar att motionera och har i år anmält sig till detta lopp och onlinegruppen.

”Medan Amir är en van löpare och har sprungit flera längre lopp, är jag mera av en vardagsmotionär. Detta blir för oss tillsammans en rolig aktivitet att som par träna inför ett lopp där Amir jobbar för att förbättra sin tid och jag målsätter mig på springa min andra halvmaraton. Vi ser verkligen fram emot att göra detta tillsammans i Sarajevo!” – säger Amra Kadić.

Fokuset inom APU Sport har redan i flera år varit  på  sporterna skidåkning och löpning och därför är det en självklar steg för APU Network att bredda samarbetet med organisationen NGO Sarajevo Halfmarathon, som i år för elfte gången organiserar halvmaraton i Sarajevo.