17 september var det återigen dags fören riktig löparfest på Sarajevos gator. Olika lopp efter ålder och ambition lockade ca 3000 deltagare på årets ”Run and Love Sarajevo” dagen. Även i år sprang APU Network teamet Sarajevo Halvmaraton, det mest utmanande av dagens lopp.

Redan i mars annonserade APU Network erbjudandet till alla medlemmar att springa loppet tillsammans. För att säkra att löparna är väl förberedda har teamet även haft online coaching av NGO Sarajevo Marathon.

”APU medlemmarna är ju spridda över hela Sverige och även utanför Sveriges gränser och därför ser vi mer och mer behovet att skapa välfungerande digitala samarbetsforum. Facebookgruppen där medlemmarna i Sverige och i BiH fick online coaching av vår tränare Tomislav Cvitanušić som själv bor i Sarajevo. Det är ett jättebra exempel på bokstavligen lyckat samarbete över gränserna!” – säger Vernisa Rejhan som koordinator för samarbetet med NGO Sarajevo Marathon.

I år bestod team APU Network av Bariz Bečić, Amir Kadić, Amra Kadić, Emina Pasić och Vernisa Rejhan, som alla sprang halvmaraton.

För att stärka APU andan har alla  teammedlemmar fått en  APU träningströja som tillverkades och trycktes i Sarajevo. Tack DH Agency för hjälp med tryck och design. Vid intresse, kommer denna tröja kunna beställas online för alla APU medlemmar.

Med detta har APU Network för andra året i rad anslutit sig Sarajevo marathon som ett team. Vi är säkra på att detta  bara är början på en rekreativ tradition framöver som  är ett av initiativen som stärker  broarna mellan Sverige och BiH inom sport.

Vid intresse att springa tillsammans med APU Network oavsett var du bor, kontakta oss på [email protected].